Stadsteam Back Up > Over ons

Over ons

Eén organisatie voor alle dak- en thuislozen in Utrecht

Met ingang van 1 januari 2021 start Stadsteam Back Up in Utrecht. Onder die naam bieden we de basiszorg voor dak- en thuislozen die nu nog over twee organisaties is verspreid: Stadsteam Herstel (voor volwassenen) en Back UP (voor jongvolwassenen). We worden één organisatie met twee locaties, die allebei hun eigen expertise houden. Ook de gezichten die u kent blijven. Stadsteam Back Up wordt daarmee een herkenbare organisatie, spil in de basiszorg aan daklozen.

Waar staat Stadsteam Back Up voor?

Kort en krachtig: laagdrempelige ondersteuning bieden aan alle Utrechters die dakloos zijn of het dreigen te worden; volwassenen en jongvolwassenen. Onze ondersteuning is direct toegankelijk.

Hoe werken we?

Wat we leveren, is maatwerk. Wat wil en kan iemand eigenlijk, naast de urgentie van huisvesting? En hoe komen we daar? We bieden ondersteuning vanuit de overtuiging dat het aanspreken van de eigen kracht stimuleert om verandering in zijn of haar situatie te brengen. Daarom gaan we uit van de wensen en mogelijkheden van elk individu. Klanten hebben te maken met één vaste contactpersoon, die regie heeft op een traject. Is er meer ondersteuning nodig, dan schakelen we de juiste partners in. Ook dan blijft die medewerker van Stadsteam Back Up het traject begeleiden.

Twee teams, twee locaties, één visie

Met Stadsteam Back Up opereren we onder de paraplu van de stichting Buurtteamorganisatie Sociaal Utrecht. We hebben de kennis en kunde gebundeld voor zowel volwassenen als jongvolwassenen. We staan voor maatwerk, voor vernieuwend werken, voor elkaar scherp houden en voor doen wat nodig is. Zo kunnen we blijven bieden wat er nodig is voor dak- en thuislozen in de stad en regio Utrecht.

Contact?

We komen en blijven graag in contact met onze relaties. Heeft u vragen, opmerkingen of ideeën? We staan voor u klaar!

E-mail: info@sociaal.buurtteamsutrecht.nl